Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Stații de reîncărcare pentru vehicule electrice, la Râșnov

Publicat: joi, 20 Ianuarie 2022 , ora 22.38
Sursa foto: pixabay.com
Sursa foto: pixabay.com

Orașul Râșnov va avea 14 stații de reîncărcare pentru vehiculele electrice. Acestea vor fi amplasate în 9 locații din Râșnov, printre care Valea Cetății și Valea Cărbunării - în apropierea Complexului olimpic de sărituri cu schiurile.

Cererea de finanțare pentru realizarea acestui proiect a fost încărcată, zilele trecute, pe platforma Administrației Fondului pentru Mediu, potrivit primarului localității, Liviu Butnariu:

“Ce ne bucură cel mai mult este că am reușit să depunem proiectul cu aviz tehnic de la Electrica, cu avizul de la Mediu. Putem spune că proiectul are și avizele necesare și suntem printre primii 100 de aplicanți ai acestui program, din țară”, a spus Liviu Butnariu.

Valoarea proiectului este de aproximativ 3 milioane de lei, ținând cont de faptul că Râșnov este clasificată ca Stațiune Turistică de Interes Național, a explicat primarul Liviu Butnariu.

Edilul râșnovean a precizat că, deocamdată, sunt puțini localnici proprietari de mașini electrice, dar este de așteptat ca numărul acestora să crească o dată cu relansarea programelor Rabla. Mai mult, administrația locală intenționează să achiziționeze un microbuz electric pentru transportul elevilor.

Camelia Vlad