Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Elevii de la Colegiul „Mara Baiulescu” rămân în online până cel mai târziu în 7 februarie

Publicat: joi, 27 Ianuarie 2022 , ora 7.57
Sursa foto: Facebook
Sursa foto: Facebook

Elevii de la Colegiul Tehnic "Maria Baiulescu" vor face cursuri în online și în această săptămână, și săptămâna următoare. Cel mai târziu, ei ar putea să revină în bănci din 7 februarie. Asta din cauza faptului că mutarea mobilierului din sălile lor de clasă, la Școala Gimnazială nr.1, respectiv Liceul "Andrei Mureșanu", încă nu s-a încheiat.

Elevii sunt relocați în două unități școlare diferite pentru că la Colegiul "Băiulescu" va fi deschis șantier pentru reabilitarea corpurilor de clădire, în cadrul unui proiect cu fonduri europene. Părinții elevilor au făcut deja petiții online ca elevii să rămână în online tot anul, dar acest lucru nu este posibil.

"Ar trebui să înțeleagă toți părinții că, la momentul acesta, legislația nu permite trecerea în online decât pe motive de pandemie. Alte motive nu există pentru a trece în online. Mai ales că noi facem eforturi, și noi, și primăria, și conducerea unității școlare pentru a găsi spații în care ei să își desfășoare activitatea", a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Brașov, Valentin Bucur.

Despre reabilitarea Colegiului "Maria Baiulescu" se vorbește de 3 ani, dar abia la finalul lui 2021, municipalitatea a găsit un constructor pentru lucrări. Părinții au fost anunțați că elevii urmează să fie mutați o parte la "Mureșanu", o parte la Școala 1, iar elevii vor face cursuri după-amiaza. Și a urmat o serie de petiții: ale părinților de la Școala 1, care nu-i voiau pe liceeni aici, ale părinților elevilor de la Baiulescu, iar peste toate, procesul mutării a fost, inițial, întârziat, pentru că Primăria nu semnase protocolul pentru relocare.
Adina Chirvasă