Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Incendii tot mai multe provocate de oamenii străzi care vor să se încălzească! Recomandările pompierilor

Publicat: joi, 27 Ianuarie 2022 , ora 12.57
Sursa foto: ISU Brașov
Sursa foto: ISU Brașov

În ultima vreme, din cauza gerului de la Brașov, tot mai multe incendii sunt provocate de oamenii străzii care încearcă să se încălzească așa cum știu. Astfel, ca să nu înghețe de frig, în cele mai multe cazuri dau foc gunoaielor sau se adăpostesc în clădiri abandonate, acolo unde folosesc surse de încălzire neadecvate.

Pompierii brașoveni au fost nevoiți să intervină la numeroase incendii provocate de persoanele fără adăpost, focul lăsat nesupravegheat sau instalațiile electrice improvizate. Inspectoratul pentru Situații de Urgență are mai multe recomandări pentru evitarea incendiilor.


"Sobele vor fi verificate și curățate de către persoanele specializate și autorizate, focul în sobă va fi supravegheat în permanență. Se vor utiliza întrerupătoare, prize și cabluri electrice fără defecțiuni sau improvizații. Nu folosiți focul deschis în locuri cu pericol de incendiu sau în apropierea materialelor inflamabile care se pot aprinde ușor și pot genera un incendiu. Dacă observați persoane care folosesc flacără deschisă pentru a se încălzi vă rugăm să anunțați imediat la numărul 112", a declarat Ciprian Sfreja, purtătorul de cuvânt al ISU Brașov.

Și reprezentanții Direcției de Asistență Socială ne îndeamnă să direcționăm persoanele fără adăpost către centrul special amenajat.

"Direcția de Asistență Socială prin adăpostul de noapte oferă servicii acestei categorii de persoane în locația situată pe strada Zizinului la numărul 126C. Îi rugăm pe toți cei interesați sau pe cetățenii municipiului Brașov care știu despre existența unei astfel de persoane să-i direcționeze către centrul nostru din strada Zizinului", a menționat Monica Chelban, purtător de cuvând DAS Brașov.

40 de persoane au venit sau au fost aduse, în medie, în fiecare noapte, la acest adăpost. Locuri mai sunt, întrucât capacitatea maximă ajunge până la 80 de persoane.
Radio România Brașov FM