Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Zeci de brașoveni își doresc să devină rezerviști, Armata Română primește întăriri

Publicat: joi, 27 Ianuarie 2022 , ora 14.35
Sursa foto: Radio România Brașov FM
Sursa foto: Radio România Brașov FM

Sute de brașoveni au decis să devină rezerviști voluntari în aceste zile! În contextul crizei dintre NATO și Rusia, Armata Română vrea să fie pregătită pentru orice scenariu.

Astfel, mulți rezerviști au fost chemați la ordin, iar Armata angajează voluntari care sunt plătiți în această perioadă.

"Aceștia vor fi remunerați cu 30% din cuantumul soldei pe care sunt încadrați, în situația în care vor sta acasă. Mai există o serie de avantaje, precum cele care țin de asistența medicală, posibilitatea de a parcurge programe de formare în cadrul Ministerului Apărării, dar și posibilitatea de a beneficia de concedii în locații aparținând Ministerului Apărarii", ne-a spus purtătorul de cuvânt al Centrului Militar Județean Brașov, locotenent-colonel Adrian Florea.


Înscrierile au început în 4 ianuarie și se vor încheia exact după o lună, în data de 4 februarie. Cei care doresc să facă acest pas trebuie să respecte câțiva pași:

"Candidatul trebuie să vină cu un set de documente la sediul Biroului de informare recrutare Brașov din cadrul Centrului Militar Județean Brașov de pe strada Lungă nr. 231 unde va fi consiliat de recrutorii biroului în așa fel încât să ia cea mai bună decizie pentru a ocupa un post de rezervist", a adăugat purtătorul de cuvânt al Centrului Militar Județean Brașov, locotenent-colonel Adrian Florea.

Potrivit reprezentanților Centrului Militar Județean, în această perioadă s-au prezentat, în medie, câte 15 candidați pe zi. În a doua săptămână din februarie vor avea loc selecția, evaluarea medicală și repartizarea pe posturi.
Sorin Țîrcă