Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Noi recomandări pentru schiorii începători

Publicat: vineri, 28 Ianuarie 2022 , ora 19.55
Sursa foto: arhivă / Primăria Municipiului Brașov
Sursa foto: arhivă / Primăria Municipiului Brașov

Astăzi, Serviciul Public Local Salvamont Brașov a fost solicitat să intervină în două cazuri în care erau implicate trei persoane.

Una s-a accidentat și s-a prezentat la cabinetul medical de la baza Bradu, iar celelalte două, schiori începători, au necesitat evacuare de pe pârtia Sulinar.

În acest context, salvamontiștii vin cu recomandări pentru schiorii începători: "Le recomandăm să apeleze, cu cea mai mare încredere, la un instructor de schi autorizat. Astfel vor fi permanent în siguranță, nu vor ajunge pe pârtii care să le depășească nivelul și nu se vor rătăci. În plus, vor învăța să schieze într-o maniera corectă, care, ulterior, va fi mult mai ușor de dezvoltat, iar progresul va fi unul exponențial mai rapid, decât dacă aleg să învețe singuri".

Pe de altă parte, reprezentanții Salvamont le sugerează celor care totuși preferă să învețe singuri, să rămână pe pârtiile de începători. De asemenea, este recomandat să nu urce pe masiv aproape de ora închiderii instalațiilor de transport pe cablu. Coborârea unei pârtii cum este, spre exemplu, Drumul Roșu poate fi solicitantă și poate dura mult mai mult decât ar anticipa.

Nu uitați că pârtiile se închid la jumătate de oră de la ultima cursă, de regulă, la ora 16:30!


Radio România Brașov FM