Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Ridicarea restricțiilor, condiție de bază pentru buna funcționare a economiei

Publicat: luni, 31 Ianuarie 2022 , ora 18.38
Sursa foto: Facebook / Consiliul Județean Brașov
Sursa foto: Facebook / Consiliul Județean Brașov

Ridicarea restricțiilor impuse în pandemie este condiția de bază ca economia să funcționeze la capacitate maximă și acest lucru ar putea fi posibil în martie-aprilie, a declarat ministrul Antreprenoriatului și Turismului, Daniel Cadariu, la dezbaterea organizată de Alianța pentru Turism la Brașov.

"Condiția primară să ne meargă bine ca țară este ridicarea restricțiilor. Fără acest lucru, activitatea economică nu poate fi reluată la capacitate maximă. Am participat, vineri, la o întrunire la nivel de premier cu marii agenți economici. Și acolo s-a ridicat această problemă și s-a spus că, undeva prin martie-aprilie, am putea ajunge cu toții la situația în care mai toate restricțiile să fie ridicate. Fără discuție, demersul trebuie să fie comun", a transmis Cadariu participanților la această dezbatere, printr-o intervenție online.

Totodată, acesta a subliniat că turismul trebuie să devină un domeniu strategic al economiei deoarece are capacitatea să crească foarte mult într-un timp scurt. În cadrul dezbaterii de la Brașov, reprezentanții industriei HORECA au spus că susțin o testare Covid după intrarea în România a turiștilor, nu una anterioară sosirii așa cum se întâmpă în momentul de față.

Camelia Vlad