Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Dragostea nu prea plutește în aer la Brașov

Publicat: vineri, 4 Februarie 2022 , ora 8.06
Sursa foto: Radio România Brașov FM
Sursa foto: Radio România Brașov FM

Cele mai căutate produse în zilele următoare vor fi ciocolata, florile și aproape orice obiect în formă de inimă, așa cum se întâmplă în fiecare an de Valentine's Day (în 14 februarie) și de Dragobete (în 24 februarie).

Acestea sunt două sărbători mult așteptate mai ales de cuplurile de îndrăgostiți.

"Mie îmi place pentru că e o sărbătoare. Îi cumperi cuiva chestii drăguțe și el îți cumpără ție. E drăguț! Însă, anul acesta mă duc cu prietenele mele să mâncăm prăjituri", ne-a mărturisit o brașoveancă.

"Profit de această sărbătoare. Mergem la un restaurant și ne rezumăm la cumpărături cât mai necesare, nu doar de dragul de a cumpăra pentru că e Valentine's", a spus un brașovean.

"Eu sărbătoresc data de 24, Dragobetele. Îmi iau iubita și luăm o cină romantică în oraș", a povestit un tânăr.

Despre Valentine's Day, sărbătoarea împrumutată de la cei de peste ocean, părerile sunt împărțite.

"Părerea mea despre Valentine's Day de la americani este că e o strategie de marketing astfel încât să își vândă mai bine produsele. Nu o văd ca pe o sărbătoare cu cel iubit. Văd așa mai mult Dragobetele de la români", a argumentat o tânără.

"Nimic special! În general, consider că este o altă modalitate de a spăla banii și de a atrage clientela în magazin să cumpere fel de fel de chestii inutile. Mi se pare cea mai mare pierdere de timp și bani. Toată lumea ridică prețurile că, vezi Doamne, e sărbătoare, după care revin la normal. Hai să fim serioși!", a fost vehement un brașovean.

"Mi se pare o chestie interesantă că într-un an an noi serbăm de două ori dragostea. Da, aș zice și eu că e mai mult o strategie de marketing, dar în același timp, este un lucru drăguț să petreci ziua cu persoana iubită de două ori", a adăugat o altă brașoveancă.

Cei mai optimiști că vor avea vânzare mare în apropierea celor două zile dedicate îndrăgostiților sunt floriștii:

"Ne pregătim cu multă iubire în suflet, dar și cu produse de sezon, care merg la "îndrăgosteală", inimioare, trandafiri din săpun, trandafiri în borcan, boboci de trandafiri în borcane pentru prăjituri, ceaiuri, lichioruri cu petale în sticlă", ne-a spus o comerciantă de produse artizanale.

"De obicei, de Valentine's Day sunt mai mulți clienți. Aranjamentele sunt mai speciale, inimioare și buchete cum vrea clientul", a adăugat o alta.

Și restaurantele sunt pregătite cu surprize pentru cuplurile de îndrăgostiți, deși vor fi mult mai puțini clienți, comparativ cu anii de dinainte de pandemie, când localurile deveneau neîncăpătoare.

"Deja avem vreo 30 de persoane care au făcut rezervări și pentru Valentine's Day și pentru Dragobete. Am cumpărat niște pudre organice pentru cafea latte, pudră de matcha, pudră de cărbune activ și pudra de butterfly pilate. În plus, am conceput un gin tonic cu aromă de trandafir și hibiscus, un pahar dublu astfel încât îndrăgostiții să poată să bea din același pahar și să se privească în ochi", a prezentat oferta un reprezentat al unui local brașovean.

"Așteptăm, cu drag, cele mai frumoase perechi din lumea și cele mai îndrăgostite. Suntem restaurant italian deci am conceput un cocktail căruia noi i-am pus numele "con amore" , avem și muzică live, romantică", ne-a spus managera unui restaurant.

"Noi, în fiecare an, încercăm să ne pregătim cu ceva special, un desert sau un cocktail special. Anul acesta vom face și o petrecere cu tematică cu decoruri de rigoare, cu niște preparate culinare cu multă ciocolată și căpșune. De Dragobete vom îmbina modernul cu tradiționalul", a menționat un alt administrator de restaurant.


Camelia Vlad