Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Cât este de curat aerul în Centrul Istoric al orașului de la poalele Tâmpei?

Publicat: joi, 10 Februarie 2022 , ora 10.04
Sursa foto: Radio România Brașov FM
Sursa foto: Radio România Brașov FM

Brașovenii și turiștii vor putea vedea cât este de curat aerul pe care îl respiră în Centrul Istoric al orașului de la poalele Tâmpei. Asta cu ajutorul unei instalații care imită plămânii umani, concepută de Comunitatea Declic.

Dispozitivul instalat provizoriu la Modarom, pe strada Republicii, „respiră” cu ajutorul filtrelor HEPA și al unor ventilatoare, pentru a demonstra impactul poluării aerului.

Experimentul a fost deja făcut la București și Cluj, anul trecut, iar filtrele în care sunt îmbrăcați plămânii s-au înnegrit în capitală în mai puțin de 2 săptămâni, întocmai precum plămânii naturali expuși aerului poluat, au precizat reprezentanții comunității.

Acțiunea are loc în cadrul campaniei „Aer pentru viață”, o petiție semnată de peste 23.000 de cetățeni care cer Ministerului Mediului instalarea de sisteme performante de monitorizare a calității aerului.

Comunitatea Declic, implicată în probleme sociale, de mediu, dar și de sănătate, a fost înființată în anul 2015, ca un efort colectiv al mai multor voluntari din Campania Salvați Roșia Montană. În prezent numărul membrilor se apropie de 975.000, atât din țară cât și din diaspora.

Vezi online datele afișate de dispozitiv, aici: Uite ce respiri

Sursa foto: declic.ro

Radio România Brașov FM