ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei
Apoi:
7.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

O altfel de activitate: Elevii SPGK au creat un semn de carte gigant, pentru a marca Ziua Națională a Lecturii

Publicat: vineri, 11 Februarie 2022 , ora 10.12
Sursa foto: SPGK
Sursa foto: SPGK

Un semn de carte gigant, de aproximativ 12 metri, pe un înlocuitor de piele, desenat și cu mesaje din lumea cărților. Este creația a 16 elevi de clasa a XI-a a Școlii Profesionale Germane Kronstadt, care au vrut, astfel, să marcheze Ziua Națională a Lecturii, din 15 februarie, și au răspuns și provocării lansate de Biblioteca Județeană „George Barițiu”, mai exact concursul „Lectură la fereastră”.

Copiii au lucrat cot la cot cu dascălii lor, coordonați de diriginta clasei, prof. Adriana Cioloca.

„Noi susținem lectura și suntem încântați să citim. Mai ieșim un pic din monotonia cursurilor. Fiind și un an greu - cel care a trecut - și stând foarte mult pe internet, am zis că să mai facem și altceva. Am propus acel semn de carte la dimensiunea școlii, unde școala să reprezinte cartea, iar semnul să fie locul unde noi ne oprim și reluăm a doua zi. Le-am propus, ei au fost de acord, ne-am pus la treabă. Realizarea semnului a durat 4 ore. (...) Fiecare a fost liber să aleagă și să pună orice desen, orice citat etc.”, a spus prof. Adriana Cioloca.

Materialul a fost pus la dispoziție de compania la care elevii sunt practicanți.

Realizarea semnului nu a fost tocmai ușoară. Copiii au stat și în genunchi. Dar nu a contat. A fost o altfel de activitate, de care s-au bucurat, după cum ne spune una dintre eleve, Monica Giurgiu:

„Ne-am distrat. Toți profesorii care vedeau că facem semnul de carte veneau și scriau și ei câte ceva. A fost foarte distractiv, mi-a plăcut. Ne-am adus aminte de când eram și noi copii, din clasele I-VIII”.

Semnul de carte a fost pus pe clădirea școlii, pe partea curții interioare, cu ajutorul unei macarale.

Concursul lansat de Biblioteca Județeană a adunat deja mii de fotografii.

„Este un proiect care a prins extraordinar de tare, impactul este colosal, aș putea spune, fără să exagerez. Doamnele învățătoare, părinții, bunicii, copiii trimit pe adresa de mail a Bibliotecii Județene, Secția pentru copii, mai exact: copii@bjbv.ro o fotografie citind la fereastră sau o carte la fereastră, sau un semn semn că iubesc lectura. Provocarea mare este: Nu doar să trimită fotografia ce va intra într-un concurs, dar, în data de 15, de Ziua Lecturii, pe toată durata zilei, să lase acel semn în geam”
, a spus Melania Butnariu, bibliotecar al Centrului de Excelență al Bibliotecii Județene Brașov.

Cele mai inedite fotografii vor fi premiate
(vezi aici).

Sursa foto: SPGK

Adina Chirvasă