Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Proiectul ”Și oamenii cu dizabilități își doresc să schieze”, câștigătorul premiului pentru implicare socială, la Gala Muntelui

Publicat: marți, 22 Februarie 2022 , ora 16.22
Sursa foto: Asociația Caiac Smile
Sursa foto: Asociația Caiac Smile

Proiectul ”Și oamenii cu dizabilități își doresc să schieze” este câștigătorul premiului pentru implicare socială, la Gala Muntelui.

Distincția îi revine Asociației Caiac Smile, inițiatorul proiectului, și va fi „sărbătorită” cu 4 zile de coborâri cu monoschiurile speciale, pentru toate persoanele cu dizabilități prezente pe pârtiile Clăbucet-Predeal, Kalinderu-Bușteni și Cheile Grădiștei-Moieciu, în perioada 25-27 februarie.

Cele trei destinații ale voluntarilor și monitorilor asociației din Satu Mare vin după alte patru acțiuni pe pârtiile din Vatra Dornei, Poiana Brașov și Cavnic.

Evenimentul care se organizează în acest weekend face parte din inițiativa noastră de a accesibiliza toate pârtiile din România. (...) Fiecare eveniment ne educă și ne arată câtă nevoie au avut ei de acest proiect, de bucuria de a ajunge pe pârtie, de a avea ceva asemănător cu schiurile accesibilizat pentru ei. Când am avut ideea acestui proiect nu m-am gândit, recunosc, că va avea un impact atât de mare asupra lor și asupra noastră, a celor din jur. (…) Nicăieri în lume nu există pârtii dotate cu astfel de scaune speciale care să fie folosite în mod gratuit. Noi vrem ca acest lucru să se întâmple în România, astfel încât, dacă ești o persoană cu dizabilități și vrei să schiezi, să ai la dispoziție măcar un monoschi aflat la maxim 150 km de tine. Iar dacă tu sau un membru al familiei tale nu știți să folosiți acel scaun (puteți oricând să veniți să vă învățăm), să vă plimbe monitorul sau salvamontistul de acolo. Pentru că una dintre componentele proiectului nostru este și trainingul pentru monitorii de pe fiecare pârtie”, explicat Ionuț Stancovici, președintele Asociației Caiac Smile.

Până acum, peste 250 de persoane cu dizabilități au alunecat pe zăpadă folosind monoschiurile aduse pe pârtii de membrii Asociației Caiac Smile. Un astfel de scaun, din cele 13 montate în toată țara, se află și în Poiana Brașov.

În continuare, asociațiile persoanelor cu dizabilități sunt invitate să îi încurajeze pe beneficiarii lor să participe, gratuit, la activitățile special concepute pentru ei pe pârtii. Nu este nevoie de înscriere sau programare pentru încercarea monoschiurilor.

Camelia Vlad