Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Cardiologul brașovean reținut pentru luare de mită la finalul anului trecut, în arest la domiciliu

Publicat: miercuri, 23 Februarie 2022 , ora 15.20
Sursa foto: arhivă / romania-actualitati.ro
Sursa foto: arhivă / romania-actualitati.ro

Medicul cardiolog brașovean reținut înainte de sărbători pentru luare de mită va merge acasă, unde va fi cercetat în continuare în stare de arest la domiciliu.

Sorin Baloș a obținut în instanță modificarea măsurii prin care era cercetat în stare de arest preventiv și va putea sta acasă în următoarele 30 de zile. Măsura a fost dispusă mai întâi de Tribunalul Brașov, la data de 15 februarie, dar nu a putut fi pusă în aplicare înainte de momentul în care a rămas definitivă.

Curtea de Apel Brașov a menținut decizia primei instanțe, astfel că medicul va putea pleca acasă.

Instanța impune inculpatului obligația de a nu părăsi imobilul în care locuiește fără permisiunea Tribunalului Brașov. De asemenea, inculpatul are următoarele obligații: să se prezinte în fața organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi și libertăți, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanței de judecată ori de câte ori este chemat și să nu comunice cu martorii enumerați în cuprinsul rechizitoriului.

Pe durata arestului la domiciliu, inculpatul va purta permanent un sistem electronic de supraveghere, în cazul în care un astfel de sistem este disponibil la nivelul organului de poliție desemnat cu supravegherea.

Reamintim că medicul brașovean a fost reținut la finalul anului trecut, sub acuzația că ar fi luat mită de la aparținătorul unui pacient.

Mai multe informații, aici: Medic brașovean reținut pentru luare de mită


Sorin Țârcă