ACUM:
21.00
Rockada de seară
Urmează:
23.00
Transilvania by night
Apoi:
0.00
Transilvania by night

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Brașovenii se mobilizează pentru primirea refugiaților

Publicat: luni, 28 Februarie 2022 , ora 18.06
Sursa foto: Facebook / Lucian Bode
Sursa foto: Facebook / Lucian Bode

Brașovenii sunt profund mișcați de drama pe care o trăiesc vecinii noștri din Ucraina. Biserici, ONG-uri, simpli locuitori sau firme din orașul nostru s-au mobilizat și fie au strâns ajutoare, pe care le-au trimis în țara vecină, fie au pregătit locuri de cazare și cele necesare aici pentru cei care au fugit din calea invadatorilor ruși.

Firmele Dacia Plant și Lux Divina și-au unit forțele și îi așteaptă pe refugiații care aleg ca destinație Brașovul.

“Am pus la dispoziție 100 de locuri de cazare în Brașov pentru români, ucraineni și toți cei care au nevoie de un pat și o masă caldă. Astăzi am primit primul grup de 35 de persoane, urmând ca mâine și poimâine să mai primim încă 65. Vom face tot posibilul să le asigurăm toate cele necesare. Comunitatea din Brașov a demonstrat încă o dată că este puternică și unită”, a spus Călin Ianța, acționar la una dintre companii.

Refugiații vor avea toate cele necesare, mai ales că s-au implicat și companiile Vegis, Majorel și Libris, precum și mai multe parohii și simpli brașoveni.

Pentru ca fiecare să vină în întâmpinarea altor nevoi ale refugiațiilor, au fost întocmite fișe de nevoi în limba română și în limba ucrineană, care vor fi completate de cei care vor sosi din Ucraina.

Sorin Țârcă