ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei
Apoi:
7.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Un nou apel de ajutor de la vecini. În Republica Moldova sunt zeci de mii de refugiați

Publicat: marți, 1 Martie 2022 , ora 12.07
Sursa foto: Facebook / IGSU
Sursa foto: Facebook / IGSU

Un nou apel de ajutor de la vecini. De această dată, din Republica Moldova, unde au ajuns zeci de mii de ucraineni, iar, cei din Moldova au nevoie mai ales de termosuri electrice mari, după cum ne-a spus un voluntar al Organizației Trebuie Fetești, de peste graniță, Ion Morari:

“Este nevoie de fierbătoare pentru apă, pentru ceai fierbinte. Sunt foarte mulți care stau și îngheață și așteaptă. Sunt numai două fierbătoare mari aici, pe unde suntem. Poate sunt pe acolo pe la voi. Noi am căutat aici, nu am găsit așa ceva, toate sunt mici, de 1 litru, dar nu ai ce face cu ele că se termină foarte repede. Ceai, zahăr, pături”.

O parte dintre refugiați rămân în Moldova, pentru că nu au unde pleca mai departe:

“Situația e în felul următor: undeva la 80.000 de oameni au intrat în Moldova, din care vreo 20.000 au fost în tranzit, au plecat mai departe în Europa și în alte țări, dar undeva la 55.000 – 60.000 sunt aici. Unii dintre oamenii care vin au unde să se ducă, dar cei care vin pe jos, ei nu. Stau și așteaptă pe cineva să le ofere ajutor, un loc unde să stea. Azi am văzut chiar mulți oameni care spuneau că nu au unde să se ducă. Nu au pe nimeni. Oamenii de aici îi redirecționează către centrele din Chișinău”, a adăugat Ion Morari.

Cei care vor să ajute pot să sune la numărul de telefon 0740 706 275 sau pot duce donațiile la Clădirea Christiana, din Bulevardul Eroilor, la Orizont 3000, intrrea dinspre Piața Astra sau în Săcele, pe strada Parcului nr. 18.


Adina Chirvasă