ACUM:
20.10
Pasaj urban - Dialoguri multiculturale (continuare)
Urmează:
21.00
Rockada de seară
Apoi:
23.00
Transilvania by night

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Termen prelungit pentru programul "România Atractivă"

Publicat: marți, 8 Martie 2022 , ora 11.58
Sursa foto: Radio România Brașov FM
Sursa foto: Radio România Brașov FM

Perioada de transmitere a propunerilor pentru cele 12 rute turistice și culturale care vor fi cuprinse în programul "România Atractivă", a fost prelungită până la data de 20 martie, anunță Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene.

Motivul prelungirii este declanșarea războiul din Ucraina și faptul că autoritățile române sunt implicate în acordarea de ajutor umanitar refugiaților din țara vecină.

"Inițial, termenul era 13 martie. Știm că este foarte scurt, dar din păcate, jalonul nostru de 225 de obiective selectate pentru restaurare și peste 300 de obiective selectate pentru promovare ne obligă. Însă am primit multe cereri, mai ales, de la consiliile județene care sunt în zonă de conflict, Maramureș, Satu Mare, Suceava, Botoșani. Cele care se confruntă cu un val mare de oameni veniți din Ucraina și care, pur și simplu, nu au avut timp să se ocupe de întocmirea acestei fișe", ne-a spus inițiatorul proiectului, secretar de stat Csila Hegedus.

12 rute turistice și culturale - multe dintre acestea traversează zona Transilvaniei - au fost selectate pentru finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență cu peste 103 milioane de euro.

Secretarul de stat Csilla Hegedus a precizat că formalitățile de depunere a documentelor pentru finanțare au fost mult simplificate:

"Eu cred că dacă primaria respectivă are o unitate de scriere a proiectelor, unitate de promovare turistică, atunci practic într-o zi poate să întocmească această fișă și acest plan de de valorificare turistică a obiectivelor respective".

Cele 12 rute turistice/culturale sunt: ruta castelelor, ruta curiilor, ruta culelor, traseul gastronomiei tradiționale, ruta bisericilor fortificate, ruta bisericilor din lemn, ruta mănăstirilor din zona Moldovei, ruta Sfântului Ladislau, traseul castrelor romane, ruta cetăților, refacerea peisajului cultural din Delta Dunării în vederea creșterii atractivității zonei și ruta satelor cu arhitectură tradițională.

Camelia Vlad