ACUM:
19.03
Pasaj urban - Dialoguri multiculturale
Urmează:
20.00
Radiojurnal
Apoi:
20.10
Pasaj urban - Dialoguri multiculturale (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Înscrierile în clasa pregătitoare: Până la finalul acestei luni vor fi publicate circumscripțiile

Publicat: joi, 10 Martie 2022 , ora 16.31
Sursa foto: arhivă / romania-actualitati.ro
Sursa foto: arhivă / romania-actualitati.ro

Procedurile pentru înscrierile copiilor în clasa pregătitoare vor începe din 28 martie. Potrivit oficialilor de la Ministerul Educației, se lucrează la metodologie. De asemenea, urmează să fie publicat și calendarul de înscriere.

Într-o primă etapă, procesul de înscriere în clasa pregătitoare presupune publicarea circumscripțiilor școlare și străzile arondate școlilor, dar și numărul de clase pe fiecare școală în parte. Acestea vor putea fi accesate pe site-ul Inspectoratului Școlar, într-o casetă separată, unde vor fi postate și metodologia, precum și calendarul înscrierilor. Acesta din urmă ar putea fi anunțat public săptămâna următoare.

Până în 2019, inclusiv, înaintea înscrierilor erau organizate și Zile ale Porților Deschise, suspendate însă în pandemie. Acum, dat fiind că starea de alertă a fost ridicată, școlile ar putea să organizeze din nou astfel de evenimente.

Adina Chirvasă