ACUM:
23.00
Transilvania by night
Urmează:
0.00
Transilvania by night
Apoi:
6.00
Agenda Zilei

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Izolare termică, pe bani europeni. Asociațiile de proprietari se pot înscrie în program, la Primărie, până în 18 martie

Publicat: vineri, 11 Martie 2022 , ora 10.20
Sursa foto: arhivă
Sursa foto: arhivă

Bani europeni pentru reabilitarea termică a blocurilor. Asociațiile de proprietar se pot înscrie în program doar până la sfârșitul săptămânii viitoare, iar dacă vor fi acceptați la finanțare, locatarii nu vor scoate niciun leu din buzunar pentru lucrări.

Toate acestea se fac prin Planul Național de Redresare și Reziliență, componenta „Valul renovării”.

Primăria a anunțat asociațiile de proprietari că pot beneficia de fonduri nerambursabile pentru reabilitarea termică a blocului. Pentru acest lucru, trebuie să depună la Primărie documentația necesară până în 18 martie, pentru ca Municipalitatea să poată accesa aceste fonduri nerambrusabile. Contribuția locatarilor este 0. Îi invităm pe toți cei care doresc să facă aceste lucrări fără să contribuie cu bani să depună documentațiile necesare până la această dată”, a spus purtătorul de cuvânt al Primăriei municipiului Brașov, Sorin Toarcea.

Pentru asta, este nevoie ca Asociația de proprietari să aibă o hotărâre a Adunării Generale, în care să fie specificate, între altele, numărul apartamentelor din bloc sau anul construirii. Sunt acceptate doar blocurile construite înainte de anii 2000.

De asemenea, mai este nevoie de acordul a minim două treimi dintre proprietari pentru aceste lucrări.

Dosarul trebuie depus fizic la Primărie. Cererile vor fi acceptate pe principiul „primul venit, primul servit”.

Mai multe detalii sunt disponibile pe site-ul municipalității – aici.

Adina Chirvasă