ACUM:
20.10
Pasaj urban - Dialoguri multiculturale (continuare)
Urmează:
21.00
Rockada de seară
Apoi:
23.00
Transilvania by night

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Masha va ajunge la Sanctuarul Libearty din Zărnești (VIDEO)

Publicat: luni, 21 Martie 2022 , ora 11.03
Sursa foto / video: Asociația Milioane de Prieteni
Sursa foto / video: Asociația Milioane de Prieteni

Vedetă de circ în Ucraina timp de 19 ani, ursoaica Masha își va trăi restul zilelor, în liniște, la Sanctuarul Libearty din Zărnești.

Asociația „Milioane de Prieteni” i-a rezervat un loc pentru a-i fi casă încă din luna februarie, dar din cauza războiului, aducerea ursoaicei în România a fost amânată, până astăzi.

“Masha a ajuns în vamă. Este la granița dintre Ucraina și România. Acum definitivăm documentele pentru ca ea să intre în România, să pornească pe drumul către ceea ce va fi acasă, Sanctuarul Libearty din Zărnești. Suntem foarte emoționați pentru că aproape nici nu mai speram să reușim să o salvăm. Noi am încercat să o aducem pentru prima dată pe 1 martie. Din păcate, atunci era proaspăt început războiul de acolo și totul a fost anulat. Am reușit de data această, împreună cu colaboratorii noștri din Ucraina, cei care de altfel au și salvat-o de la circ în urmă cu doi ani”, a explicat vicepreședintele Asociației „Milioane de Prieteni”, Paula Ciotloș.

De acum, Masha, în vârstă de 22 de ani, va avea la dispoziție zeci de hectare doar pentru ea, piscină și mai ales va avea parte de multă liniște, la fel ca cele peste 100 de exemplare de urs salvate de-a lungul timpului și găzduite la sactuarul din România.

Browserul Dvs. nu poate reda acest clip.

Camelia Vlad