Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Drumul Județean 130 B va fi modernizat

Publicat: joi, 24 Martie 2022 , ora 8.32
Sursa foto: Consiliul Județean Brașov
Sursa foto: Consiliul Județean Brașov

Administrația județeană Brașov are în plan modernizarea drumului județean „DJ 130 B Părău – Grid – Perșani”, proiect pentru care a fost alocată suma de aproape 200.000 de lei de la bugetul local. Acest drum vine ca o continuare spre zona Rupea a drumului interjudețean pe de pe tronsonul Perșani – Victoria – Ucea de Sus, cunoscut ca Drumul de sub Munte.

Pentru a pregăti proiectul, vicepreședinții Consiliului Județean Brașov, Șerban Todorică și Szenner Zoltan au avut ieri o discuție cu primarul comunei Părău, Ovidiu Alexandru Ovesea.

Discuțiile dintre reprezentanții administrațiilor locale s-au concentrat pe proiectul de modernizare a drumului județean care trece prin localitățile Părău – Grid – Perșani, pe o lungime de aproximativ 6,2 km.

Intenția conducerii administrației județene este ca în acest an să fie realizate documentațiile tehnice, astfel încât anul viitor să fie achiziționate proiectarea și execuția lucrărilor.

De asemenea, pe lista de investiții a Consiliului Județean Brașov din acest an este inclusă realizarea expertizei și a studiului de fezabilitate extins pentru modernizarea drumului județean care asigură legătura cu Drumul Național 1, la Perșani, precum și cu localitățile situate înspre Rupea, având în vedere că la Părău se intersectează cu drumul national DN 1S Șercaia - Hoghiz. Iar drumul județean 130 B Părău –Grid –Perșani vine ca o continuare spre zona Rupea a Drumului de sub Munte, obiectiv pe care Consiliul Județean îl modernizează cu fonduri europene printr-un proiect în valoare de aproape 147 milioane de lei.

Potrivit vicepreședintelui Consiliului Județean Brașov Șerban Todorică, lucrările la Drumul de sub Munte se vor încheia în acest an, însă alte fronturi de lucru vor fi deschise, unul dintre acestea fiind chiar modernizarea drumului județean DJ 130 B Părău – Grid – Perșani.

Camelia Vlad