Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Brașovul va avea cea mai modernă maternitate publică din țară, potrivit șefului administrației județene, Adrian Veștea

Publicat: sâmbătă, 26 Martie 2022 , ora 12.54
Sursa foto: Facebook / Consiliul Județean Brașov
Sursa foto: Facebook / Consiliul Județean Brașov

Corpul nou al Maternității Brașov a intrat într-un amplu proces de reabilitare și eficientizare energetică. Totul, în cadrul unui proiect în valoare de peste 25 de milioane de lei, cu fonduri europene.

Lucrările au început în luna decembrie a anului trecut și ar trebui finalizate până în luna iunie 2023, conform graficului de execuție asumat de firma de construcții.

Practic, prin acest proiect vor fi modernizate, dotate cu aparatură de ultimă generație și eficientizate energetic două clădiri: Corpul nou al Spitalului Clinic de Obstetrică-Ginecologie, cu 7 nivele și mansardă, și cel care face legătura cu corpul vechi al Maternității.

Lucrările prevăzute în contract includ, printre altele, izolarea termică a fațadei, montarea de panouri solare, recompartimentări interioare și construcția de rampe de acces pentru persoanele cu dizabilități.

De asemenea, corpul nou al maternității va fi dotat cu un sistem de control computerizat care va asigura optimizarea consumurilor la utilități.

Totodată, sunt prevăzute două lifturi exterioare, iar la geamuri vor fi montate jaluzele acționate electric în funcție de lumina și căldura de afară.

De asemenea, saloanele și toate spațiile medicale și nemedicale vor fi refăcute și dotate cu instalații sanitare noi.

Președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea, a afirmat că, la finele acestui proiect, în vara anului 2023, Brașovul va dispune de cea mai modernă maternitate publică din țară.

Camelia Vlad