ACUM:
13.03
Pulsul zilei (continuare)
Urmează:
14.00
Buletin de știri
Apoi:
14.03
Pulsul zilei (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

„Căsuța cu cărți” de la Codlea

Publicat: marți, 29 Martie 2022 , ora 11.46
Sursa: Facebook / Căsuța cu cărți - Codlea
Sursa: Facebook / Căsuța cu cărți - Codlea

„Omul nu poate deveni om decât prin educație” este deviza „Căsuței cu cărți” din centrul municipiului Codlea.

Este vorba despre o bibliotecă stradală, de mici dimensiuni. Pasionații de lectură pot împrumuta cărțile din căsuță și pot aduce la rândul loc altele din propria bibliotecă, pe care să le așeze ei pe rafturi, pentru ca și alții să se bucure de titluri interesante.

Este o acțiune civică pentru a susține și promova educația.

Este un proiect născut din dragostea unui profesor de-al nostru de la Codlea pentru cărți, care, la plecarea sa din instituție, a decis să ne lase toată arhiva sa de cărți. Ne-am gândit că cel mai bun mod de a cinsti efortul acesta este să le dăm înapoi copiilor din Codlea. Am construit o căsuță pe care am montat-o în centrul orașului cu ajutorul Primăriei și în jurul ei s-a dezvoltat o întreagă comunitate. Sunt oameni care iau cărți – în special copii, pentru ei am gândit-o – oameni care donează cărți, care ne scriu din afara localității să ne trimită pachete cu cărți, care ne ajută în mod constant să umplem două etaje de cărți în fiecare săptămână, cărți de care avem mare nevoie în ziua de azi, când un român citește, în medie, o carte pe an”, a explicat inițiatorul proiectului, Ovidiu Paraschivescu.

De „Căsuța cu cărți” are grijă, gratuit, un tânăr codlean, Iustin Miron, inginer de meserie și poet în timpul liber, ajutat de alți localnici.

Camelia Vlad