Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Platformă web pentru sesizarea problemele constatate în trafic, la Brașov

Publicat: marți, 29 Martie 2022 , ora 12.29
Sursa foto: arhivă / ISU Brașov
Sursa foto: arhivă / ISU Brașov

Consilierii județeni USR PLUS au creat o platformă web pe care orice cetățean poate sesiza problemele constatate în trafic.

Acestea vor fi transmise apoi Consiliului Județean, pentru a se putea interveni în timp util și astfel să crească siguranța pe drumurile județene.

Una dintre zonele în care Consiliul Județean are atribuțiuni este starea drumurilor județene. Avem bugete foarte mari, atât de dezvoltare și de refacere a lor, cât și de întreținere, însă ce ne lipsește este o relație directă cu locuitorii care sunt direct afectați. (...) Am creat o platformă online în care orice cetățean, orice persoană interesată poate veni să completeze un formular foarte simplu - într-un minut, două - prin care ne ajută să înțelegem cât de prost arată un drum și care sunt riscurile de pe suprafața sa, iar, ulterior, împreună cu Direcția de Transporturi din cadrul Consiliului Județean, încercăm să tratăm cu prioritate temele urgente care prezintă un risc pentru viața oamenilor”, a spus inițiatorul proiectului, Ovidiu Paraschivescu.

Consilierul județean Ovidiu Paraschivescu a adăugat că proiectul are în completare și o hartă a calității drumurilor.

Conducătorii auto o pot consulta pentru a vedea în ce stadiu de reparație sau modernizare se află drumurile județene.

Dacă se va dovedi că acest proiect pilot este util și salvează vieți, va fi cedat Consiliului Județean Brașov, potrivit consilierului județean.

Camelia Vlad