Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Concursul de creație literară ”Noile isprăvi ale lui Guguță”

Publicat: joi, 31 Martie 2022 , ora 10.49
Sursa foto: Biblioteca Județeană ”George Barițiu” Brașov
Sursa foto: Biblioteca Județeană ”George Barițiu” Brașov

Elevii din clasele a III-a până într-a VI-a sunt provocați să își imagineze noi aventuri pentru Guguță, personajul creat, în urmă cu 55 de ani, de scriitorul din Republica Moldova, Spiridon Vangheli.

În acest an, autorul împlinește 90 de ani. Cu această ocazie este lansat concursul de creație pentru copii "Noile isprăvi ale lui Guguță", organizat de Biblioteca Națională pentru Copii "Ion Creangă" Chișinău, Uniunea Scriitorilor din Moldova, Secția Națională IBBY din Republica Moldova, Săptămânalul "Florile Dalbe" și Biblioteca Județeană "George Barițiu" Brașov.

Concursul se desfășoară concomitent în Republica Moldova și România. Povestirile trebuie să-l plaseze pe Guguță într-un context actual și este necesar să fie trimise până în data de 25 mai, la adresa e-mail a Filialei pentru copii și tineret a Bibliotecii Județene "George Barițiu" Brașov, copii@bjbv.ro.

Juriile, câte unul separat pentru România și Republica Moldova, vor desemna câștigătorii până în 10 iunie. Vor fi acordate câte 3 premii și mențiuni pe două categorii de vârstă (clasele III-IV și V-VI), atât în România, cât și în Moldova.

Lucrările câștigătoare vor fi mai apoi publicate într-o culegere.


Radio România Brașov FM