Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Brașovenii pot obține decontarea pentru hrana refugiaților găzduiți

Publicat: vineri, 1 Aprilie 2022 , ora 14.42
Sursa foto: Radio România Brașov FM
Sursa foto: Radio România Brașov FM

Brașovenii care găzduiesc cetățeni refugiați din Ucraina pot beneficia de decontarea hranei necesare pentru aceștia, în cuantum de 20 lei / persoană / zi, dacă depun documentația necesară până în 5 aprilie.

Această facilitate a fost reglementată prin intermediul Hotărârii de Guvern din 11 martie, anul acesta. Decontarea se va face de către Inspectoratele Județene pentru Situații de Urgență.

Brașovenii care doresc să beneficieze de acest sprijin financiar trebuie să îi înregistreze pe cetățenii ucraineni la centrul comunitar de la CATTIA și să depună, în perioada 1-5 aprilie, in intervalul orar 8:00 - 20:00, la biroul de preluare cereri de decont, deschis la CATTIA, cererea de decont.

Cerea trebuie însoțită de: actul de identitate, în original și copie; document care atestă dreptul de folosință asupra locuinței, în original și copie; extras de cont sau dovadă cont bancar, pentru persoanele care optează pentru plata sumei prin virament bancar; declarație pe proprie răspundere privind veridicitatea datelor cuprinse în cererea de decont.

După verificarea actelor, plata se va face până la finalul lunii.

Radio România Brașov FM