ACUM:
13.03
Pulsul zilei (continuare)
Urmează:
14.00
Buletin de știri
Apoi:
14.03
Pulsul zilei (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

”Binele continuă”, oamenii de afaceri brașoveni se unesc pentru refugiați

Publicat: vineri, 1 Aprilie 2022 , ora 15.30
Sursa foto: usidhr.org
Sursa foto: usidhr.org

Binele continuă, atâta timp cât sunt oameni care au nevoie de ajutor. Acesta este dezideratul Asociației ProAfaceri România.

În această perioadă, cetățenii din Ucraina au mare nevoie de sprijin. 

”ProAfaceri este o asociație de business și așa va rămâne, însă în spatele oricărei afaceri sunt oameni și oamenii din această comunitate au creat un proiect care se numește <<Binele continuă>>, un proiect de responsabilitate socială care și-a dorit să vină în întâmpinarea situațiilor de criză cum a fost cea a lockdown-ului de acum doi ani de zile, iar acum s-a implicat alături de primărie și de alte ONG-uri, dar și de instituțiile care au făcut posibilă crearea centrului de refugiați de la CATTIAS”, ne-a spus președintele Asociației ProAfaceri, Sorin Peligrad.

Printre acești refugiați se numără Natalia, o tânără din Kiev, care a fugit din calea războiului împreună cu sora ei. Ele au fost ajutate să ajungă în siguranță, la Brașov. În zona de conflict au rămas mama și bunica lor, precum și partenerul de viață al Nataliei. 

”Toți cei pe care îi iubesc au rămas în urmă și știu că partenerul meu de viață este acum în aramată, luptă în niște condiții inimaginabile, fiind în permanență în bătaia gloanțelor, în zona bombardamentelor. Tot ce îmi doresc este să fie în siguranță. Tot ce vreau să le spun tuturor celor pe care i-am lăsat acolo este că sunt alături de ei și că îi iubesc”, ne-a mărturisit Natalia. 

Acum, Asociația ProAfaceri le ajută pe cele două surori să se întoarcă în Ucraina, cu ajutoare pentru compatrioți.  

”Am observat că, încă din prima zi de război, sunt oameni care nu au hrană, care nu au medicamente. Am văzut mame care căutau mâncare pentru copiii lor și nu găseau. Cred că misiunea mea este aceea de a face aceste conexiuni pentru că știu oameni care îmi pot spune unde și de ce anume este nevoie mai mare la acest moment”, a adăugat Natalia.

Camelia Vlad