Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Soluții pentru un trafic mai puțin aglomerat în zona metropolitană a Brașovului

Publicat: luni, 4 Aprilie 2022 , ora 16.59
Sursa foto: arhivă
Sursa foto: arhivă

Haosul din traficul rutier metropolitan, provocat în primul rând de dezvoltarea imobiliară accelerată din ultimii ani, a afectat mai multe localități din apropierea municipiului Brașov, cum ar fi Hărmanul. Legătura de aici spre Brașov și pe sens invers se face prin DN11, doar că pentru acest lucru șoferii trebuie să treacă prin centrul comunei Hărman. Astfel că, la ore de vârf, traficul din localitate devine un adevărat coșmar.

Care sunt planurile autorităților locale pentru descongestionarea traficului ne-a spus primarul comunei Hărman, Onorel Velican:

„Avem varianta strada Aleea 14, cu Sânpetru, în continuare, iar pe partea cealaltă către zona Fish4Life, cu ieșire spre zona Prejmer, avem Petru Rareș. Deja pentru prima variantă avem întocmită documentația de avizare a lucrărilor de intervenție, cu o valoare mare, de 6 milioane de euro. Va include modernizarea celor două străzi care vor face legătura cu drumul județean care merge la Bod, Sânpetru și drumul național. Acolo sunt lucrări de introducere rețele, apă și canalizare, curent electric, iluminat public, piste pentru biciclete, trotuare și bineînțeles asfaltare. Iar pe partea cealaltă suntem în lucru cu studiul de fezabilitate, aceeași modernizare se dorește și acolo și atunci am descongestiona traficul din comuna Hărman”.

Și locuitorii din Tărlungeni, în special cei din cartierul Izvor, au găsit o alternativă la DJ 103A, spre Brașov – Uzina 2, mergând tot către Hărman, pe un drum care jumătate este neasfaltat, pietruit, ieșind la pasajul de cale ferată de la intersecția DN11 spre Hărman.

Probleme sunt și la Săcele, unde centura municipiului, care vine în prelungirea DN1A până la Dârste, a ajuns să fie în interiorul localității, ca urmare a dezvoltării imobiliare și în această zonă. Din această cauză, edilii iau în calcul amenajarea unei alte centuri pentru Săcele.

Radio România Brașov FM