Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Cazurile de afecțiuni respiratorii, în creștere și la Brașov

Publicat: marți, 5 Aprilie 2022 , ora 14.53
Sursa foto: arhivă / pixabay.com
Sursa foto: arhivă / pixabay.com

Numărul de cazuri de gripă, în urma confirmării prin testele specifice, este în creștere, atrag atenția medicii.

În unele situații, pacienții cu gripă, boală confirmată cu ajutorul testelor, au avut nevoie de internare.

Putem să constatăm că în ultima vreme numărul de cazuri de gripă confirmate prin testul rapid a început să crească. Eu am solicitat o situație și mi s-a transmis de la Camera de Gardă că, în intervalul 28 martie – 3 aprilie, din 356 de cazuri de consultații, 45 au fost gripe confirmate, ceea ce clar arată prezența gripei. În plus, în spital aveam 5 pacienți cu forme de gripă care au necesitat internare”, a spus purtătorul de cuvânt al Spitalului de Boli Infecțioase, dr. Maria Cocuz.

Cazuistica gripelor este completată de cazurile de Covid-19, precum și de alte afecțiuni ale căilor respiratorii sezoniere, care nu sunt de neglijat, mai spune dr. Maria Cocuz:

“Sunt alte viroze, alte infecții provocate de alte virusuri care determină infecții respiratorii acute și care au existat dintotdeauna. Sezonul de iarnă spre primăvară a fost întotdeauna caracterizat prin prezența infecțiilor respiratorii virale, non-gripale, la momentul acela. Acuma, pot să spun non-gripale și non-covid pentru că, între timp am trăit experiența Covid. Dar sunt multe alte virusuri care determină infecții respiratorii acute (…) pe lângă cazurile de pacienți cu Covid pe care le avem în continuare. Este adevărat că e un număr mult mai redus decât în iarnă și în toamnă, dar se prezintă în continuare pacienți care sunt diagnosticați cu Covid”.

Ca urmare, este recomandată purtarea măștii de protecție în spațiile aglomerate.

Camelia Vlad