Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Cartel Alfa amenință cu mișcări sindicale în fața Guvernului dacă nu vor fi luate măsuri de protecție socială

Publicat: marți, 5 Aprilie 2022 , ora 21.49
Sursa foto: Instituția Prefectului Județului Brașov
Sursa foto: Instituția Prefectului Județului Brașov

Măsuri pentru gestionarea prețurilor la energie, creșterea urgentă a salariului minim și întărirea dialogului social - sunt câteva dintre solicitările sindicaliștilor din Cartel Alfa.

Acestea au fost prezentate astăzi de către președintele filialei Brașov a Confederației Naționale Sindicale, Fănică Gabor, la ședința Comisiei de Dialog Social, de la Prefectura Brașov:

“Considerăm că guvernul fiind acționar în majoritatea instituțiilor de producție a energiei electrice și gaze naturale ar putea să controleze prețul prin impunerea unui barem de preț. Era mai corectă impunerea unui preț maximal la energie electrică și la gaze naturale. La protejarea populației sunt mai multe aspecte. În primul rând, este creșterea salariului minim pe economie, care ar duce un venit suplimentar la cei cu salarii minime pe economie, pentru că, în momentul actual avem 40% dintre contractele individuale de muncă în care salariul este mai mic sau de 2.600 de lei brut, ceea ce înseamnă 1.500 – 1.550 de lei bani în mână”.

Prefectul județului Brașov, Cătălin Văsii, i-a asigurat pe sindicaliști că mesajul lor va fi transmis la nivel central:

„Ca de fiecare dată, vom transmite la nivel central revendicările sindicale, rezolvarea acestora excedând sfera de competență a Instituției Prefectului. Am convenit, însă, la propunerea părții sindicale, ca secretariatul tehnic al Comisiei de Dialog Social să convoace o întâlnire cu reprezentanții sindicali din industria brașoveană de apărare, pentru a discuta despre problemele din acest sector și a vedea dacă există disponibilitate pentru crearea unui grup de lucru care să elaboreze propuneri de îmbunătățire a cadrului legislativ în acest domeniu. Este o chestiune importantă, având în vedere că din cele 15 filiale ale Companiei Naționale ROMARM S.A., 5 sunt în județul nostru”, a spus prefectul Mihai Cătălin Văsii la finalul ședinței.

Dacă revendicările lor vor fi ignorate, sindicaliștii spun că sunt hotărâți să iasă în stradă, la finele acestei luni.

Camelia Vlad