Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Consiliul Județean Brașov așteaptă sprijinul Guvernului pentru actualizarea standardelor de cost aferente serviciilor sociale și de protecția copilului

Publicat: marți, 5 Aprilie 2022 , ora 22.00
Sursa foto: arhivă / Facebook / Adrian Veștea
Sursa foto: arhivă / Facebook / Adrian Veștea

Președintele Consiliului Județean Brașov și al Uniunii Naționale a Consiliilor Județene din România, Adrian Veștea, a transmis ieri o adresă în atenția oficialilor guvernamentali prin care a solicitat realizarea actualizării standardelor de cost în domeniul serviciilor sociale asigurate prin intermediul direcțiilor generale de asistență socială și protecția copilului din fiecare județ.

Actualizarea costurilor este o necesitate stringentă și trebuie să aibă în vedere actualul context economic dificil din țara noastră, marcat de majorările de prețuri la alimente, produse industriale și în special la utilități.

„Practic, am revenit cu această solicitare, pe care inițial am prezentat-o la întâlnirea din 17 decembrie 2021 avută cu domnul prim-ministru Nicolae Ciucă, pe tema proiectului de buget pentru anul 2022. La acel moment am primit promisiunea că standardele de cost în domeniul asistenței sociale și protecției copilului vor fi actualizate până în luna mai 2022, însă acest lucru nu s-a întâmplat deocamdată. Mai mult decât atât, sumele care au revenit consiliilor județene prin Legea bugetului de stat pe anul 2022 pentru activitatea de asistență socială și protecția copilului ajung doar până în luna iunie, după care este nevoie de o rectificare bugetară. Sperăm ca factorii de decizie guvernamentali să dea curs solicitării noastre, deoarece vrem să evităm posibilele blocaje în finanțarea acestui domeniu prioritar pentru consiliile județene, dar care are un impact financiar extrem de mare asupra bugetelor noastre. Nu ne dorim sub nicio formă ca beneficiarii serviciilor asigurate de Direcțiile Generale de asistență socială și protecția copilului din întreaga țară să aibă de suferit din cauza subfinanțării”, a precizat președintele UNCJR, Adrian-Ioan Veștea.

Doar județul Brașov ar avea nevoie de o finanțare în sumă de circa 30 de milioane de lei pentru desfășurarea activității în bune condiții a DGASPC.

Camelia Vlad