Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Magazin gastronomic rusesc din Brașov, în sprijinul refugiaților ucraineni

Publicat: miercuri, 6 Aprilie 2022 , ora 14.56
Sursa foto: Radio România Brașov FM
Sursa foto: Radio România Brașov FM

Administratorii unui magazin rusesc de pe Calea București au decis să ajute refugiații ucraineni care au fugit din calea războiului provocat de Rusia.

La câteva zile de la debutul conflictului, rețeaua de magazine a inițiat o campanie de ajutorare a refugiaților, iar pe Calea București la nr. 84A se strâng alimente, produse de igienă, haine, medicamente, pentru toți cei afectați de război.

“Ne-a dat ideea o doamnă de aici, o ucraineancă plecată prin 2015 din Nicolaiev, din Ucraina. Ea ne livrează nouă torturile. Și este foarte activă în ajutorarea refugiaților aici, pe plan local. (...) E un lucru care nu ne-a putut lăsa indiferenți, în special tragedia milioanelor de oameni care au fost constrânși de circumstanțe să plece din Ucraina (...) Strigătul nostru personal de a ajuta refugiații ucraineni și de a critica gestul de agresiune din partea Federației Ruse”
, a spus administratorul magazinului, Victor Pavalean.

Managerul unității, Alexandru Dolință, ne-a spus cum au reacționat brașovenii la această acțiune umanitară, dar și ce crede despre ceea ce se întâmplă acum în Ucraina.

“Oamenii au fost foarte receptivi. Fiecare încearcă să ajute cu ce poate, fie cu haine, fie cu produse alimentare neperisabile. Însă pentru ei este mai greu să ajungă la centrul de ajutor de voluntariat pentru că se află în afara Brașovului. Și din acest motiv am încercat să aducem un punct de colectare pentru ei mai aproape de oameni. Astfel, ei vin la cumpărături și aduc ajutoare, fiecare ce își permite, noi le centralizăm și le ducem o dată pe săptămână la centrul de voluntariat (…) Aș încerca să-mi aleg cuvintele, dar nu cred că îmi ajunge vocabularul ca să zic cât e de gravă situația. E o nebunie totală, nu credeam că o să ajungem să vedem în secolul 21, cu ochii proprii, o tragedie atât de mare. E o agresiune asupra unui stat suveran. Simplu. Și nu a fost niciun motiv care să justifice chestia aceasta”.

Lanțul de magazine a fost înființat în urmă cu 12 ani, iar la Brașov a fost inaugurat la începutul acestui an. Aici, puteți găsi produse gastronomice autentice din Rusia și spațiul sovietic, dar și cosmetice.

Radio România Brașov FM