ACUM:
16.03
Sens unic (continuare)
Urmează:
17.00
Radiojurnal
Apoi:
17.10
Sens unic (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Va fi modificat proiectul de lege privind folosirea gratuită a terenurilor de sport din curtea școlii și în afara orelor de program

Publicat: vineri, 8 Aprilie 2022 , ora 12.49
Sursa foto: Radio România Brașov FM
Sursa foto: Radio România Brașov FM

Curtea Constituțională a României a admis, miercuri, sesizarea Guvernului și a stabilit că este neconstituțional proiectul de lege prin care se permite folosirea gratuită a terenurilor de sport din curtea școlii și în afara orelor de program.

Acest proiect de lege a fost una din temele de campanie ale USR, iar senatorul Irineu Darău a declarat că USR va aduce modificările necesare pentru ca această lege să poată fi aplicată:

"Se pare că într-o criză economică, într-o criză energetică, într-o criză geopolitică și într-o perioadă în care încă mai este pandemie în ciuda declarațiilor, premierul nostru a avut ca prioritate atacarea la Curtea Constituțională o astfel de lege care ar permite copiilor să se joace și să facă sport în curțile școlilor. Evident că ne vom adapta și vom continua să propunem această soluție, să facem niște adaptări tehnice astfel încât ori să nu mai conteste nimeni ori să nu se mai găsească nicio mică hibă astfel încât să nu intre în practică această condiție, zicem noi, de bază pentru sănătate copiilor și pentru incluziunea lor și mai mare în școală".
Nucu Jalea