ACUM:
11.03
Pulsul zilei
Urmează:
12.00
Radiojurnal
Apoi:
12.10
Pulsul zilei (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Ambulanțe vechi și personal puțin, la Brașov

Publicat: marți, 12 Aprilie 2022 , ora 14.32
Sursa foto: Radio România Brașov FM
Sursa foto: Radio România Brașov FM

Mașini vechi și deficit de personal. Acestea sunt cele mai grave probleme cu care se confruntă, în această perioadă, Serviciul Județean de Ambulanță Brașov.

20 din cele 80 de mașini ale serviciului nu pot fi reparate și necesită să fie casate, în timp ce altele sunt prea vechi și cu foarte mulți kilometri.

”Mai avem aproximativ zece ambulanțe pe care le-am putea repara. Sunt toate ambulanțe vechi, de 14-15 ani. Din 2018, până în 2020, am mai primit 27 de ambulanțe noi, care nici ele nu mai sunt noi. Câteva o să iasă din garanție anul acesta, datorită kilometrilor înregistrați”, a precizat David Levente, managerul Serviciului de Ambulanță Brașov.

În pandemie, situația s-a înrăutățit. Substanțele folosite pentru dezinfectarea ambulanțelor au creat alte probleme.

”În primele 6 - 7 luni de pandemie au fost folosite substanțe pe bază de clor, care au dus la coroziunea elementelor, care au făcut și bine pentru că au dezinfectat, dar care au început să facă și rău ambulanțelor. Ulterior s-a constatat acest fapt și s-a trecut pe un dezinfectant pe bază de alcool și substanțe biocide. Nu pot să spun că acelea sunt foarte strălucite. Atacată materialele, dacă sunt folosite pe o perioadă îndelungată și cum pandemia a durat doi ani, vă dați seama că nu suntem într-o situație foarte strălucită”, a adăugat David Levente.

Nici la capitolul personalului angajat lucrurile nu stau mai bine. Potrivit evaluărilor făcute în urmă cu trei ani, la nivel național este un deficit de personal de 53% față de normativul necesar.

La Brașov, din cele 317 posturi sunt ocupate doar 304, cu tot cu cele 27 de posturi ocupate în timpul pandemiei.

Ruxandra Stoica