ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei
Apoi:
7.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Cărți, creioane și jucării, pentru micii refugiați din Ucraina, la Biblioteca Județeană din Brașov

Publicat: marți, 19 Aprilie 2022 , ora 13.00
Sursa foto: Radio România Brașov FM
Sursa foto: Radio România Brașov FM

În Săptămâna Mare, Biblioteca Județeană “George Barițiu” din Brașov derulează o acțiune umanitară în sprijinul copiilor ucraineni refugiați în orașul nostru.

Astfel, la sediul instituției, din Bld. Eroilor 35, cei care vor să contribuie pot aduce, zilele acestea, cărți de colorat, creioane sau jucării.

Trebuie să facem mai mult și încercăm să facem asta prin donațiile pe care le așteptăm la Bibliotecă - cărțile de colorat pentru copii, jucării, creioane de colorat. Eu cred că Brașovul are o particularitate și dacă de curând a și fost ales de UNICEF ca loc din România în care copiii sunt bineveniți și vor fi și asistați corespunzător, eu cred că și Biblioteca Județeană trebuie să se alăture întregii comunități”, a precizat directorul Bibliotecii Județene Brașov, Daniel Nazare.

În perioada următoare, Biblioteca Județeană își propune să organizeze și alte acțiuni pentru copiii greu încercați de conflictul violent din Ucraina.

O serie de colegi de-ai noștri deja s-au implicat în niște acțiuni: una de confecționat măști, o altă acțiune care va avea vreo 15 episoade de citit copiilor ucraineni. Vom încerca să îi aducem, încet, încet, spre filiala noastră pentru copii și sperăm să avem și activități în aer liber, acțiuni mai mari. Probabil că vor rămâne mult timp aici și poate se vor lega de Brașov. Poate unii dintre ei chiar vor rămâne aici”, a adăugat Daniel Nazare.

Cărțile, jucăriile și rechizitele pot fi aduse la biroul Înscrieri, de luni până vineri între orele 8.00-20.00. Cu această ocazie puteți vizita și o mini expoziție cu cărți despre Ucraina, organizată în holul de la etaj.

Împreună suntem alături de copiii refugiaților din Ucraina! O campanie inițiată de Biblioteca Județeană “George Barițiu” Brașov. Partener media - Radio România Brașov FM.

Sorin Țîrcă