Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Buget de cinci ori mai mare, alocat proiectelor de mediu, la Brașov

Publicat: miercuri, 20 Aprilie 2022 , ora 15.03
Sursa foto: Primăria Municipiului Brașov
Sursa foto: Primăria Municipiului Brașov

Primăria Brașov a lansat Programul de finanțare pentru proiectele de mediu. Cea mai importantă modificare este creșterea bugetului alocat de 5 ori, de la 100.000 la 500.000. A crescut și valoarea maximă alocată pe proiect, de la 20.000 la 100.000 de lei, potrivit reprezentanților Municipalității.

Sunt eligibile pentru finanțare o multitudine de proiecte, de la ateliere, conferințe, dezbateri, până la instalații artistice, proiecții de film documentar sau film artistic, paradă de biciclete, competiții de alergare montană etc. (...) Numitorul comun trebuie să fie obiectivul de a ridica nivelul de conștientizare al brașovenilor în legătură cu activitățile pe care fiecare dintre noi putem să le facem zilnic pentru a combate poluarea și efectele schimbărilor climatice. De asemenea, cel puțin una dintre activitățile proiectului trebuie să se întâmple în timpul Forumului Orașelor Verzi de anul acesta, care va avea loc între 5 și 11 septembrie“, a precizat Nicoleta Cîrjan, șeful Biroului de Relații Externe, Turism, Evenimente din cadrul Primăriei Brașov.

La fel ca anul trecut, ariile tematice eligibile sunt: Mobilitate și transport alternativ, Managementul deșeurilor, Spații verzi și reconversie urbană, Calitatea aerului și Energie regenerabilă.

Nicio finanțare nerambursabilă nu poate depăși 90% din bugetul total al proiectului, iar solicitanții trebuie să asigure obligatoriu contribuția minimă între 10% și 50%, în funcție de suma solicitată ca finanțare.

Organizațiile non-profit pot înscrie propunerile de proiect până pe 19 mai, la ora 12.00, pe www.primariabrasovenilor.ro sau la Centrul de Informare Cetățeni.

Selecția și evaluarea proiectelor se va face de către comisia de evaluare, în perioada 20 mai – 22 iunie.

Proiectele trebuie să fie puse în aplicare și finalizate până la data de 31.12.2022.





Radio România Brașov FM