ACUM:
6.00
Agenda Zilei
Urmează:
7.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Universitatea Transilvania, salt semnificativ într-un top internațional al celor mai bune universități din lume

Publicat: marți, 26 Aprilie 2022 , ora 10.50
Sursa foto: arhivă / UNITBV
Sursa foto: arhivă / UNITBV

Universitatea Transilvania înregistrează, pentru al doilea an consecutiv, cel mai mare salt într-un top internațional. Aceste include cele mai bune 2.000 de universități din întreaga lume, iar Universitatea brașoveană de stat se află acum pe poziția 1530.

În acest an, Universitatea Transilvania din Brașov a urcat 135 de poziții față de anul trecut, când se afla pe locul 1665 în clasamentul Center for World University Ranking.

Mai mult, dacă în 2021, în topul internațional se aflau 10 universități românești, în acest an sunt incluse doar 8. Dintre acestea, numai două au reușit să urce în clasamentul internațional – Universitatea Transilvania din Brașov și Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București. Celelalte cinci universități au înregistrat un regres față de poziția ocupată în anul trecut, iar două universități au fost eliminate.

Clasamentul ia în considerare patru indicatori de performanță - calitatea educației, prestigiul absolvenților, calitatea personalului și performanța în cercetare.

Topul Center for World University Ranking este condus de trei universități din Statele Unite ale Americii : Harvard, MIT și Stanford, urmate de alte două universități din Marea Britanie: Cambridge și Oxford.

Sursa foto: arhivă / UNITBV

Adina Chirvasă