Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

A părăsit poteca marcată și s-a accidentat

Publicat: marți, 3 Mai 2022 , ora 22.28
Sursa foto: Facebook / Salvamont Poiana Brașov
Sursa foto: Facebook / Salvamont Poiana Brașov

Nu părăsiți traseul marcat atunci când sunteți în drumeție la munte! Avertismentul vine de la salvatorii montani brașoveni care au intervenit, astăzi, în ajutorul unei persoane accidentate, în zona Vanga.

S-a accidentat după ce a părăsit poteca marcată. Aceasta făcea parte dintr-un grup de 4 persoane și, într-o zonă abruptă (...) a suferit o plagă înțepată, obiectul penetrant rămânând înfipt la nivelul gambei. O echipă de prim răspuns, formată din 2 salvatori montani, s-a deplasat la fața locului, a evaluat situația și i-a acordat primul ajutor, urmând să fie alertată și o echipă suport. Acțiunea a avut un grad ridicat de complexitate, pentru evacuarea persoanei rănite din zona abruptă fiind necesare mai multe lansări ale tărgii, cu echipamentul de alpinism din dotare”, au transmis reprezentanții Salvamont.

Persoana a fost predată unui echipaj SMURD, la mai bine de 4 ore după primirea apelului.

Cu această ocazie salvamontiștii brașoveni reamintesc că este recomandat ca turiștii să nu părăsească traseul marcat atunci când fac plimbări în zona montană. În caz contrar, aceștia se pot rătăci, pot rămâne blocați sau se pot accidenta.



Radio România Brașov FM