ACUM:
18.05
Sens unic (continuare)
Urmează:
19.00
Buletin de știri
Apoi:
19.03
Pasaj urban - Dialoguri multiculturale

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

O nouă mașină de intervenții pentru Salvamont Poiana Brașov, din următorul sezon

Publicat: miercuri, 4 Mai 2022 , ora 10.02
Sursa foto: arhivă / rador.ro
Sursa foto: arhivă / rador.ro

Salvamont Poiana Brașov va fi dotat cu o autospecială de salvare montană, de tip A 2, din următorul sezon de schi. Cel puțin așa a anunțat viceprimarul municipiului Brașov, Sebastian Rusu, iar Primăria a lansat deja anunțul pe platforma electronică de achiziții publice.

Autosanitara va fi folosită în special pentru evacuarea victimelor accidentelor montane din zone greu accesibile și transportul acestora până la punctul în care se află personalul medical.

Pentru sezonul următor am vrea să îmbunătățim această capacitate de intervenție, drept pentru care vom achiziționa o autoutilitară tip A 2, specială pentru salvările montane, una care poate să ajungă în orice fel de condiții pe teren accidentat și, în felul acesta, vom avea rezultate mult mai bune”, a precizat viceprimarul municipiului Brașov, Sebastian Rusu.

Oferte pot fi depuse până în 19 mai, iar valoarea estimată a autosanitarei este de 425.000 de lei, cu tot cu TVA.

Viitorul câștigător al licitației va trebui să livreze autospeciala până în 23 decembrie, configurată pentru deplasarea pe teren accidentat. De asemenea, între echipamentele medicale, va trebui să se regăsească și o butelie de oxigen, și o mască de oxigen.

Reamintim că, în acest sezon de schi, în medie, zilnic, 5 schiori sau turiști au cerut ajutorul salvatorilor montani, respectiv 560 de persoane s-au accidentat, rătăcit sau au avut nevoie să fie evacuate.

Adina Chirvasă