ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei
Apoi:
7.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Ghid de plată a impozitului pe meditații

Publicat: miercuri, 4 Mai 2022 , ora 15.59
Sursa foto: pixabay.com
Sursa foto: pixabay.com
Oana Gonțea, la emisiunea Pulsul Zilei

Fiscul a publicat Ghidul profesorului care dă meditații, din care dascălii pot afla ce obligații au când dau meditații și cum pot plăti impozite pentru această activitate.

Între obligațiile profesorilor se numără declararea veniturilor din meditații, depunerea formularelor prevăzute de lege în termenul stabilit și deținerea de case de marcat.

Persoanele fizice care realizează venituri din meditații au obligația de a depune Declarația Unică privind impozitul pe venit și contribuțiile sociale datorate de persoanele fizice, Formularul 212, până la data de 25 mai. Ghidul poate fi consultat prin intermediul site-ului www.anaf.ro, secțiunea Asistență contribuabili – Servicii oferite contribubililor – Ghiduri curente și alte materiale informative”, a explicat purtătorul de cuvânt al ANAF Brașov, Oana Gonțea.

Contribuabilii au la dispoziție și call center-ul ANAF, la numărul 031 403 9160.

Ghidul poate fi consultat aici: Ghid privind tratamentul fiscal aplicabil veniturilor obținute din meditați

Mai multe detalii despre acest subiect dar și despre măsurile pregătite în cazul celor care își închiriază locuințele la negru sau al celor care oferă servicii de cosmetică și întreținere corporală a vorbit la emisiunea Pulsul Zilei cu Florin Pop, la Radio România Brașov FM, Oana Gonțea (audio atașat).


Sorin Țîrcă