Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Lucrările de reabilitare și modernizare a „Drumului de sub munte”, în linie dreaptă

Publicat: miercuri, 4 Mai 2022 , ora 23.03
Sursa foto: Facebook / Consiliul Județean Brașov
Sursa foto: Facebook / Consiliul Județean Brașov

Lucrările de reabilitare și modernizare a „Drumului de sub munte”, care străbate 13 localități din Țara Făgărașului, pe o lungime de 50 km, au intrat în linie dreaptă, având în vedere că pe parcursul acestui an este preconizată finalizarea șantierului de pe cele 3 tronsoane rutiere.

La sediul Consiliului Județean Brașov a avut loc, astăzi, o întâlnire de lucru pentru o analiză a stadiului execuției acestor lucrări.

Astfel, reprezentanții firmei de construcții au precizat că primul strat de asfalt a fost deja așternut pe aproximativ 41 de kilometri din total, ceea ce reprezintă un progres al lucrărilor de 90%.

Refacerea celor 15 poduri și a tuturor podețelor de pe traseu, precum și modernizarea celor două treceri la nivel cu calea ferată incluse în proiect au fost, de asemenea, încheiate.

Totodată, jumătate din lucrările necesare amenajării drumurilor laterale ar fi deja finalizate, iar refacerea trotuarelor și construirea acceselor la proprietăți s-a realizat în proporție de 50% din totalul suprafețelor proiectate, a precizat Constructorul.

Reamintim că modernizare acestui drum interjudețean este realizat cu fonduri europene în valoare de aproape 150 de milioane de lei, accesate de administrația județeană.

„Drumul de sub munte” străbate localitățile Șinca Veche, Șercăița, Bucium, Mărgineni, Sebeș, Recea, Gura Văii, Lisa, Sâmbăta de Sus, Drăguș, Viștea de Sus, Victoria și Ucea de Sus. El asigură conectarea cu rețeaua TEN-T și descongestionează traficul din zona DN 1 Sibiu - Brașov, având în vedere că facilitează legătura între județele Brașov, Sibiu, Argeș și face legătura între DN 1 și DN 7C (Transfăgărășan).

Camelia Vlad