Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

A început sezonul nunților. 14 căsătorii sunt programate la Starea Civilă, în weekend, iar alte două sunt în aer liber

Publicat: vineri, 6 Mai 2022 , ora 13.16
Sursa foto: arhivă
Sursa foto: arhivă

A început sezonul căsătoriilor și, deja, la Starea Civilă, weekendul este ocupat.

Ofițerii de la Starea Civilă au de oficiat căsătorii atât sâmbătă, cât și duminică. Mai mult, acestea sunt programate atât la Primărie, cât și în aer liber.

“Avem programate deja 12 oficieri de căsătorii sâmbătă, respectiv în data de 7 mai, duminică, două oficieri la sediul instituției. Facem precizarea că deja (...) avem solicitări de oficiere a căsătoriei și în afara sediului Primăriei, respectiv în aer liber. În cursul zilei de sâmbăta avem două astfel de oficieri de căsătorii, una în municipiu Brașov și cealaltă în Poiana Brașov. Programările noi le avem atât în sistem online, cât și la sediul institutiei, modificare intervenită prin Legea 105 de anul acesta, că însăși depunerea declarației de căsătorie se face cu 30 de zile înainte, oficierea căsătoriei făcându-se începând cu a 11-a zi, până la împlinirea termenului de 30 de zile”, a explicat George Roșca, director executiv Serviciul Public Comunitar Local de Evidență a Persoanelor Brașov.

Cei care să căsătoresc sâmbătă, la Primărie, plătesc o taxă de oficiere de 150 de lei.

Cei care au căsătorie duminica, plătesc 320 de lei.

Pentru înregistrare video și fotografie, se plătește suplimentar 40 de lei.

Taxa de oficiere a căsătoriei în aer liber, respectiv în grădini publice, parcuri, muzee sau alte locuri, de către ofițerul de Stare Civilă este de 1000 de lei.

Adina Chirvasă