Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Muzeul Sportului Brașovean s-ar putea deschide în luna august

Publicat: miercuri, 11 Mai 2022 , ora 13.32
Sursa foto: arhivă
Sursa foto: arhivă

Muzeul Sportului Brașovean s-ar putea deschide înainte de sfârșitul acestei veri.

Directorul Muzeului Județean de Istorie, Nicolae Pepene, spune că a fost nevoit să reia procedura de licitație, după ce prima firmă câștigătoare nu și-a respectat angajamentele. Acum există deja o firmă câștigătoare, care ar trebui ca, în termen de două luni, să încheie lucrările:

“Am reziliat contractul, apoi am mai pierdut o jumătate de an cu organizarea unei noi lictații. La prima strigare nu s-a prezentat nimeni. Într-un final, la începutul acestui an am avut o singură firma care s-a prezentat. A câștigat proiectul. A venit chiar cu un subcontractant pe partea de microclimat muzeal, ceea ce este foarte important pentru noi. Un subcontractant din București, cu multă experiență. E o firmă care lucrează inclusiv pe microclimat de laboratoare, săli de operație, spitale”.

Piesele din colecție sunt pregătite aproape în întregime. 500 din cele 600 de exponate au fost curățate, iar alte câteva au fost aduse în această perioadă.

Noi o să ne străduim să fim și un fel de centru de cercetare și toate informațiile pe care le-am strâns în acest proiect să le punem la dispoziția celor interesați să scrie cărți despre sport. Nu doar despre sportul brașovean, să facă proiecte cu tematică sportivă pentru că, în perioada interbelică, regele Carol al II-lea a declarat sportul ca fiind o preocupare națională și este foarte interesant să urmărim modele de bună practică din perioada interbelică și, de asemenea, modele de bună practică din perioada comunistă”, a adăugat Nicolae Pepene.

Dacă totul va decurge conform planului, în luna august muzeul se va deschide pentru public.

Sorin Țîrcă