Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

S-a dat startul înscrierilor pentru Consiliul Local al Copiilor

Publicat: miercuri, 11 Mai 2022 , ora 14.49
Sursa foto: arhivă
Sursa foto: arhivă

20 de copii din orașul nostru vor fi selectați pentru a face parte din Consiliul Local al Copiilor, un proiect realizat de Primăria Brașov în parteneriat cu UNICEF, pentru ca Brașovul să devină astfel ,,Localitate Prietenă a Copiilor”.

În cadrul proiectului, copiii cu vârste cuprinse între 11 și 17 ani vor fi angrenați în ceea ce privește activitatea de primar, viceprimar sau cea a unui consilier local, și nu numai.

”Acești 20 de tineri vor fi o voce în deciziile pe care municipalitatea le va lua, pentru a se asigura că Brașovul este într-adevăr un oraș prietenos cu copiii. Mai mult decât atât, este important ca generațiile tinere să să fie implicate în viața orașului, să fie cunoască mecanismele decizionale și să poată să își exprime opinia în legătură cu deciziile pe care municipalitatea le ia”, a precizat viceprimarul Brașovului, Flavia Boghiu.

Sunt invitați să facă parte din acest consiliu copii de vârste diferite, din cartiere diferite, de etnii diverse, din grupuri vulnerabile cum ar fi copiii cu dizabilități, copii care trăiesc în sărăcie, instituționalizați, sau cu părinți plecați la muncă în străinătate. Pe scurt, copii care își doresc să fie implicați, care sunt creativi și dornici de implicare în comunitate.

Înscrierile se pot face până pe data de 22 mai, prin completarea unui formular online care poate fi accesat aici: Formular.

Ruxandra Stoica