Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Un fost consilier local și un actual membru al Consiliului Local din Hălchiu, în vizorul ANI

Publicat: marți, 17 Mai 2022 , ora 10.24
Sursa foto: www.integritate.eu
Sursa foto: www.integritate.eu

Un fost consilier local și un actual membru al Consiliului Local din Hălchiu, în vizorul ANI.

Potrivit Agenției Naționale de Integritate, în ambele situații vorbim despre conflict de interese administrativ.

Petru Drugan este actual membru al Consiliului Local Hălchiu. Acesta este acuzat de ANI că în perioada exercitării mandatului de consilier local, deși avea un interes personal în problema supusă dezbaterilor, a participat la data de 10 mai 2019 la deliberarea și adoptarea Hotărârii C.L pentru aprobarea încheierii contractelor de închiriere prin atribuire directă a unor suprafețe de pășune proprietate privată a comunei Hălchiu.

Ulterior adoptării Hotărârii C.L, la data de 14 mai 2019, Primăria comunei Hălchiu a încheiat cu tatăl persoanei evaluate un contract privind închirierea prin atribuire directă a unei suprafețe de pășune aflată în proprietatea privată a comunei.

ANI a deschis un dosar și în cazul lui Necula Samoilă, fost consilier local la Hălchiu. Acesta este acuzat că perioada exercitării mandatului de consilier loca, 2016 – 2020, deși avea un interes personal în problema supusă dezbaterilor, a participat la data de 10 mai 2019, la deliberarea și adoptarea Hotărârii C.L. pentru aprobarea încheierii contractelor de închiriere prin atribuire directă a unor suprafețe de pășune proprietate privată a comunei Hălchiu.

Ulterior adoptării Hotărârii C.L, la data de 14 mai 2019, Primăria comunei Hălchiu a încheiat cu o întreprindere individuală – al cărei titular este fiul persoanei evaluate, un contract privind închirierea prin atribuire directă a unei suprafețe de pășune aflată în proprietatea privată a comunei.

Mai multe informații, aici: Agenția Națională de Integritate

Radio România Brașov FM