Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Autobuze electrice la Săcele, prin PNRR

Publicat: vineri, 20 Mai 2022 , ora 11.18
Sursa foto: arhivă / Primăria Făgăraș
Sursa foto: arhivă / Primăria Făgăraș

Pentru că, în prezent, municipiul Săcele nu are niciun autobuz electric, iar parcul auto este destul de învechit, reprezentanții Primăriei au depus la începutul aceste săptămâni documentația necesară pentru dotarea transportului public local de persoane din Săcele cu autobuze electrice, finanțat prin PNRR.

”Este vorba de achiziția a șapte autobuze electrice, lungime de 10 metri, autobuze atât de necesare pentru transportul public în comun din Săcele. Este nevoie destul de mare pentru a reînnoi parcul auto, dar trebuie să specificăm și faptul că anual administrația Săcele a făcut eforturi ca acest parc auto, care, momentan, are și autobuze a căror durată medie de utilizare este depășită, dar vorbim de autobuze totuși produse după anul 2000, să fie treptat înlocuite”, a spus viceprimarul municipiul Săcele, Geczi Gellert.

Tot din banii care ar urma să vină de la PNRR, Primăria trebuie să amenajeze și infrastructura necesară autobuzelor electrice.

Din nou, viceprimarul municipiului Săcele.

”În cadrul acestui proiect vom depune o solicitare de finanțare și pentru un sistem de e-ticketing pe autobuze și tot ceea ce înseamnă și infrastructura necesară, stații de încărcare, garaje speciale pentru a putea gara aceste autobuze, de care momentan noi nu dispunem”, a adăugat Geczi Gellert.

Valoarea totală a proiectului este de peste 4.100.000 de euro.

Ruxandra Stoica