ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei
Apoi:
7.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Leapșa faptelor bune, la Brașov

Publicat: luni, 23 Mai 2022 , ora 14.29
Sursa foto: pixabay.com
Sursa foto: pixabay.com

Sute de porții de mâncare sunt oferite lunar, gratuit, beneficiarilor de la Adăpostul de noapte Brașov, în cadrul campaniei „Leapșa faptelor bune – Binele continuă”.

Este vorba despre o acțiune desfășurată de întreprinderea socială Pegas Delivery, cu sprijinul restaurantelor cu „meniuri în așteptare” și al unor firme de curierat.

“La acest moment avem cinci restaurante care gătesc pentru o oră anume, un anumit număr de porții de mâncare, în jur de 60-100 pe zi. Mai departe, vine o firmă de curierat - care lucrează de asemenea pro bono - și le repartizează. Lista este deschisă și suntem în diverse stadii de negociere și desemnare de contracte cu alte restaurante. Am avut, de asemenea, șansa să vină alături de noi întreprinderi sociale care și ele au îmbrățișat proiectul”, a precizat coordonatorul proiectului social, Gabriela Potorac.

Cât de necesare sunt astfel de acțiuni caritabile pentru persoanele aflate în dificultate socială ne-a spus șeful Centrului pentru persoane fără adăpost din Brașov, Lucian Isaicu:

“În acest moment sunt în jur de 70 de beneficiari. Orice acțiune de ajutorare din partea comunității sau din partea unor sponsori, pentru orice persoană defavorizată - indiferent că e persoană fără adăpost sau orice persoană aflată într-o situație de risc - este binevenită. În primul rând, pentru persoanele fără adăpost, cel mai important lucru pe care îl poate face comunitatea este să renunțe la etichetări, prejudecăți cum ar fi să considere că aceste persoane nu le fac cinste celor din comunitate. O mare parte dintre ei au o situație foarte, foarte dificilă. Stima de sine la aceste persoane este foarte scăzută, pentru că toți au trecut prin tragedii ale vieții”.

Campania „Leapșa faptelor bune – Binele continuă” va fi extins în școlile din zonele defavorizate.

“Acum suntem în discuții cu niște școli din Râșnov și noi am pus condiția ca acei copii care provin din zone defavorizate să primească porțiile de mâncare, dar să nu renunțe la școală, pentru că în anumite zone, știți, există o rată a abandonului mai mare. Practic, asta face «Leapșa faptelor bune – Binele continuă»…  umple un pic acest gol creat de lipsa de resurse financiare, care s-ar fi cuantificat în mai puțină hrană sau poate chiar deloc, în anumite situații mai defavorizate”, a adăugat Gabriela Potorac.

Camelia Vlad