ACUM:
19.03
Pasaj urban - Dialoguri multiculturale
Urmează:
20.00
Radiojurnal
Apoi:
20.10
Pasaj urban - Dialoguri multiculturale (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Iluminat public modern, din toamnă, la Sânpetru

Publicat: miercuri, 25 Mai 2022 , ora 14.44
Sursa foto: Facebook / Primăria Comunei Sânpetru
Sursa foto: Facebook / Primăria Comunei Sânpetru

Comuna cea mai apropiată de municipiul Brașov și care atrage tot mai mulți locuitori va avea, în curând și un iluminat corespunzător. Primăria s-a angrenat într-un proiect de modernizare a sistemului public de iluminat, cu bani de la Administrația Fondului de Mediu.

Schimbarea a 594 de aparate de iluminat, dintre care unele de 22W și de 53W, cele care vor fi montate pe DJ. Unul dintre cele ma importante aspecte este că vor avea și o funcție de dimare, care duce la o reducere și mai mare a consumului de curent. Cele mai importante aspecte, care vor decurge din această modernizare, sunt în primul rând (…) reducerea emisiilor de gaz cu efect de seră, dar având în vedere criza energetică din acest moment, reducerea costului cu energie electrică până la 60%”, a precizat viceprimarul comunei Sânpetru, Andrei Măiereanu.

Valoarea proiectului depășește un milion de lei, iar investiția este finanțată în proporție de 75% din fonduri nerambursabile și 25% din fondurile primăriei.

Până în luna septembrie, iluminatul public stradal ar trebui să fie gata implementat, dau asigurări autoritățile.

Sursa foto: Facebook / Primăria Comunei Sânpetru

Ruxandra Stoica