ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei
Apoi:
7.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Maternitatea nu va primi susținere financiară de la bugetul județean la Tribunal

Publicat: joi, 26 Mai 2022 , ora 14.20
Sursa foto: arhivă
Sursa foto: arhivă

Cu un dosar civil pe rolul Tribunalului Brașov, în care o asistentă cere daune morale în valoare de 100.000 de lei de la angajator, conducerea Maternității Brașov a solicitat sprijin financiar în valoare de 10.000 de lei din partea administrației județene, pentru a contracta o casă de avocatură. Asta în condițiile în care unitatea spitalicească are în componență un departament juridic care ar putea să o reprezinte în instanță.

Juristul spitalului nu poate fi obiectiv întrucât este coleg cu reclamanta, se arată în motivarea înaintată Consiliului Județean Brașov.

După ce a analizat solicitarea în cauză, Comisia de specialitate din cadrul administrației județene a avut obiecții în această speță.

Nu este oportună acordarea unui astfel de ajutor financiar, întrucât se creează un precedent periculos. Există o sumedenie de instituții în subordinea Consiliului Județean și atunci fiecare dintre ele ar putea solicita bani publici pentru angajarea de apărător, invocând faptul că juristul instituției este coleg cu reclamantul. Nu e posibil. Până la urmă, acel jurist este plătit cu o sumă destul de substanțială pentru a-și face treaba. Dincolo de faptul că este sau nu într-o relație de colegialitate cu reclamantul, înțeleg, în acest caz”, a precizat consilierul județean Marius Stoianovici.

Ca urmare, proiectul de hotărâre a fost unul dintre cele trei retrase de pe ordinea de zi a ședinței de plen de astăzi.

Au fost retrase trei hotărâri de pe ordinea de zi, fiindcă nu au fost materialele complete, pentru a putea fi discutate în cadrul ședințelor de specialitate. Am dat curs de fiecare dată unor astfel de solicitări care au venit din partea instituțiilor subordonate. În situația în care sunt spețe mai grele, sunt situații în care nu avem din punct de vedere al capacității juridice posibilitatea de a avea o reprezentare pe măsură este foarte important să avem și persoane care sunt pregătite pe domeniul respectiv de activitate, mă refer pe parte juridică, pe spețele respective”, a precizat președintele Consiliului Județan Brașov, Adrian Veștea.

Camelia Vlad