Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Startul Caravanei Poveștilor la Brașov

Publicat: luni, 30 Mai 2022 , ora 17.05
Sursa foto: Radio România Brașov FM
Sursa foto: Radio România Brașov FM

În întâmpinarea Zilei Internaționale a Copilului, astăzi s-a dat startul Caravanei Poveștilor la Brașov.

Festivalul Internațional de Teatru pentru Copii, eveniment aflat la a șaptea ediție, organizat de Teatrul „Arlechino“ Brașov, a început astăzi cu Aventurile lui Plum-Plum, piesă pusă în scenă de actorii Teatrului Teatrului Puck din Cluj-Napoca. Apoi, spre încântarea copiilor care au umplut sala de sepctacole, pe scena Centrului Cultural Reduta au urcat păpușile din sceneta „Guliver în Țara Liliput” a Teatrului Țăndărică București.

“Foarte frumos, emoționant. Era simpatic”, a precizat un copil.

Mi-a plăcut că Guliver era foarte înalt și că era drăguț, foarte fericit”, ne-a spus alt copil.

Mie mi-a plăcut când Guliver a organizat petrecere pentru că era amuzant că regele și-a primit rățușca înapoi”, a spus o fetiță.

Printre actorii care la Brașov au dat viață păpușilor din spectacolul Guliver în Țara Liliput s-a numărat Ștefan Craiu, cu rol de vistiernic.

Sunt cel care se ocupă cu finanțele, ministrul Finanțelor, practic, dar mai cumpătat decât orice ministru posibil, ca să zic așa. Noi venim acuma după 2 festivaluri de la Galați și Alba Iulia, unde și acolo am avut sălile pline. Noi ne bucurăm. Tinerii și copiii chiar vor să vină la teatru și-și doresc lucrul ăsta. Se vede din sală și da, la Țăndărică, acasă, jucăm cu casa închisă mai tot timpul, din fericire”, a precizat Ștefan Craiu.

Festivalul Caravana Poveștilor prezintă, pe parcursul a șapte zile, în trei locații diferite din Brașov (Sala Reduta, Bastionul Țesătorilor și Sala Arlechino) mai multe spectacole adresate copiilor. Acestea îmbină o varietate de stiluri și maniere, atât din punct de vedere regizoral cât și interpretativ.

Toți cei care iubesc teatrul, cei care iubesc teatrul de păpuși, teatrul de animație, sunt așteptați, săptămâna aceasta, la noi, la Teatrul Arlechino, să se bucure de celebrarea zilei de 1 Iunie, de fapt, dar pe care noi am transformat-o într-o săptămână de festival, într-o săptămână de sărbătorire a Zilei Internaționale a Copilului”, a explicat managerul Teatrului Arlechino, Mihaela Soloceanu.

Festivalul nu are caracter competitiv și se desfășoară sub forma unei caravane de spectacole. Sunt prezente la Brașov 18 trupe de teatru din România și străinătate.

Evenimentul se va încheia duminică, 5 iunie, cu spectacolul Bicicleta roșie, a Teatrului Ariel din Tg Mureș.


Camelia Vlad