ACUM:
11.03
Pulsul zilei
Urmează:
12.00
Radiojurnal
Apoi:
12.10
Pulsul zilei (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Aceeași distracție pe două roți, aceleași probleme pe trotuare

Publicat: luni, 6 Iunie 2022 , ora 13.07
Sursa foto: Radio România Brașov FM
Sursa foto: Radio România Brașov FM

Ca și anul trecut, odată cu încălzirea vremii a apărut din nou în oraș flota de trotinete electrice de închiriat și tot ca anul trecut, problemele au rămas aceleași. Trotinete abandonate, care de multe ori încurcă circulația, utilizatori inconștienți, care se plimbă cu viteză pe trotuare și, nu de puține ori, accidente cu urmări grave.

Cu toate că Primăria a emis un regulament, acesta nu este de multe ori respectat.

Părerile tinerilor cu care a stat de vorbă reporterul Radio România Brașov FM sunt și pro și contra utilizării trotinetelor în sistem ride-sharing.

“Mi se pare foarte practic. Adică, decât să mergi cu mașina, să mai faci vreun accident sau ceva, mai bine mergi cu trotineta și ajungi mult mai ușor”, ne-a spus o tânără.

“Mie mi se pare periculos, sincer. E cam periculos pe stradă. Nu mi se pare normal că le lasă unde vor ei. De exemplu, una era pus chiar După Ziduri, în apă, efectiv. Sunt tot felul de cazuri”, a precizat altă brașoveancă.

“Dacă aș avea card, aș folosi. Am fost de câteva ori. Mi se pare o experiență foarte faină, pe care chiar o recomand. Nu mi se pare normal să o lași chiar în mijlocul drumului. Am folosit și eu. Singurul lucru care mă deranjează cel mai mult este prețul, adică te mănâncă la bani”, a spus un tânăr.

Conform regulamentului emis de Primăria Brașov, sancțiunile pot ajunge până la 2.500 de lei, astfel: pentru cei care încalcă prevederile din regulament cu privire la zonele în care pot lăsa trotinetele, amenzile sunt între 200 și 400 de lei, pentru cei care încalcă prevederile legale cu privire la circulația pe drumurile publice a trotinetelor electrice, amenda este între 580 și 725 de lei (între 4 și 5 puncte – amendă), iar pentru nerespectarea de către operator a prevederilor regulamentului, amenda este între 1.000 și 2.500 de lei.

Nucu Jalea