Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Doar ce găsise firmă care să repare străzile dintr-o parte din oraș, că acum trebuie să caute alta

Publicat: marți, 7 Iunie 2022 , ora 16.34
Sursa foto: arhivă / Primăria Municipiului Brașov
Sursa foto: arhivă / Primăria Municipiului Brașov

Doar ce găsise firmă care să repare străzile dintr-o parte din oraș, că acum trebuie să caute alta. Mai mult, municipalitatea ia în calcul să rezilieze acordul cadru pentru reparații străzi, după ce și al doilea contract subsecvent a fost denunțat de firma cu care Primăria semnase. Asta după ce municipalitatea a cerut acesteia mobilizarea unui număr mai mare de oameni și utilaje pentru a respecta programul de reparații străzi, iar firma a denunțat contractul.

La lotul 1 am avut probleme încă de la începutul anului. Firma cu care am vrut să semnăm contractul subsecvent, pentru că avea cele mai bune prețuri, nu a vrut să mai semneze acest contract. Au început discuțiile cu firma clasată pe locul 2 în cadrul acordului cadru. Am semnat în luna mai contractul subsecvent, dar ritmul în care lucrează această firmă nu este unul satisfăcător, motivația firmei fiind că tarifele stabilite prin acordul cadru, licitate în anul 2019, sunt sub costurile existente acuma pe piață, astfel încât executarea lucrărilor pentru Primăria Brașov le aduce pierderi. Vom începe discuțiile și cu cea de-a treia firmă clasată, iar în cazul în care aceasta nu va putea să respecte condițiile prevăzute în acordul cadru, atunci vom rezilia acest acord și vom organiza o nouă procedură de licitație”, a spus purtătorul de cuvânt al Primăriei municipiului Brașov, Sorin Toarcea.

Municipalitatea susține că a actualizat și toate tarifele, conform prevederilor legale.

Dacă se va ajunge la situația în care va trebui făcut un nou acord cadru, reprezentanții primăriei susțin că, până la semnarea acordului, municipalitatea va încerca să găsească o firmă prin negociere directă, care să repare străzile.

Lotul I cuprinde străzi din partea nordică, delimitate de str. Zizinului, Toamnei, M. Kogălniceanu, Iuliu Maniu, str. Al. I. Cuza, Avram Iancu, str. Stadionului, Calea Făgărașului.

Sursa foto: arhivă / Primăria Municipiului Brașov

Adina Chirvasă