ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei
Apoi:
7.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Miniștrii Apărării din România și Belgia, la baza militară din Cincu

Publicat: miercuri, 8 Iunie 2022 , ora 12.49
Sursa foto: arhivă / romania-actualitati.ro / Alexandru Dolea
Sursa foto: arhivă / romania-actualitati.ro / Alexandru Dolea

Ministrul Apărării Naționale, Vasile Dîncu (foto), s-a întâlnit ieri, la Cincu, cu ministrul belgian al apărării, Ludivine Dedonder.

Cei doi miniștri s-au întâlnit cu militarii români și belgieni aflați la instruire în poligonul Cincu, contingentul belgian făcand parte din Grupul de Luptă NATO din România.

Pe timpul discuțiilor, cei doi oficiali au abordat teme de actualitate de pe agenda bilaterală și a NATO în perspectiva următoarei reuniuni ministeriale, programată pentru 16 iunie, și a viitorului Summit NATO de la Madrid, cu accent pe evoluțiile de securitate din regiunea Mării Negre.

Ministrul român al Apărării a reiterat faptul că evoluțiile din teatrul de război ucrainean și potențialele implicații ale acestuia asupra securității aliaților determină urgentarea procesului de operaționalizare a Grupurilor de luptă, inclusiv al celui din România, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Apărării Naționale.

Nucu Jalea